Friday 22 January 2016

Γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο

Θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ως ο βασιλιάς των αθλημάτων με εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλη την υφήλιο. Στην χώρα της Αμερικής αν και το κρίκετ ή το ράγκμπι να θεωρούνται ως σπορ πρώτης γραμμής, στην περιοχή της ευρώπης όμως το ποδόσφαιρο με διαφορά από τα άλλα αθλήματα κατέχει τον αρχικό λόγο. 

Πολλοί είναι οι φανατικοί θαυμαστές του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Μπορεί πολύ εύκολα να ειπωθεί και ως ένα είδος εξόδου και κυρίως στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπου και τα χρήματα γενικά που επενδύονται είναι αμέτρητα. 

Το ποδόσφαιρο κατά την διάρκεια των χρόνων έχει δημιουργήσει και σημαντικές έχθρες Σε κάθε κράτος ή και σε κάθε πόλη θα μπορούσε να ειπωθεί πάρα πολλά είναι τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια όπου μπορούμε να δούμε ιδιαιτερότητες ή ακόμα καλύτερα μεγάλες έχθρες. Από τα μεγάλα παιχνίδια της Ιταλίας μέχρι και αυτά της Βελγίου. Παιχνίδια που έχουν δημιουργήσει μίσος από τα πολύ παλιά χρόνια και μερικά άλλα στα οποία δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό. Σε γενικές γραμμές πάντως πρέπει να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, ή κάποια μέθοδος ώστε μερικές ομάδες να έχουν την δυνατότητα να συγκριθούν. Κύριο ρόλο σε κάθε περίπτωση παίζουν τα Στατιστικά Ποδοσφαίρου

 Ιστορικοί τίτλοι κάθε μιας ομάδας: Από την φάση που οποιαδήποτε ομάδα σε κάθε αγωνιστική χρονική περίοδο συμμετέχει σε αρκετές διοργανώσεις, τόσες είναι και οι φορές όπου θα μπορούσε να διακριθεί κατακτώντας κάποιο τρόπαιο που αδιαμφισβήτητα θα μείνει στην ιστορία του κάθε συλλόγου. Στην Ελλάδα οι ομάδες πέραν του πρωταθλήματος λαμβάνουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ οι πρώτες πέντε συνήθως, κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος και σε διάφορες διοργανώσεις της ευρώπης. 

Βαθμολογία ποδοσφαίρου: Πέραν όμως από τους τίτλους των ομάδων έχουμε και την παρούσα κατάσταση που απορρέει από πολλούς παράγοντες όπως λόγου χάρη από την θέση των συλλόγων στην βαθμολογία. Συμπεράσματα μπορούν πολύ εύκολα να βγουν από την τρέχουσα βαθμολογική κατάσταση των ομάδων και από συγκεκριμένες Αναλύσεις Αγώνων. 

Ποδοσφαιριστές: Κάθε μια ομάδα έχει πάρα πολλούς παίκτες, καθένας τους με ξεχωριστές ικανότητες, αλλά και χρηματιστιριακή αξία. Από την τιμή του κάθε αθλητή, αλλά και στο σύνολο των παικτών κάθε μιας ομάδας, μπορεί αρκετά εύκολα να συμπεράνει οποιοσδήποτε και την αξία της ομάδας. Διά μέσου των ποδοσφαιριστών συμπεραίνεται εξάλλου και η συνολική τιμή της ομάδας. 

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να συγκρίνεις κάποια ομάδα και πολλοί παράγοντες όπως και τα Στατιστικά Super League να αξιολογήσουν όλες τις παραμέτρους. Την δικιά της λογική έχει η κάθε μέθοδος. Ένα στοιχείο όμως είναι βέβαιο. Ότι με το πέρασμα των ετών με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κάθε μια ομάδα είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη.

No comments:

Post a Comment