Monday 16 June 2014

Τεχνικές επί των αναλύσεων αγώνων

στοίχημα προγνωστικάΟυσιώδες στοιχείο που απασχολεί κάποιον που ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι η τεχνική ανάλυση μια ποδοσφαιρικής συνάντησης. Η ανάλυση αυτή έχει τη δυνατότητα να γίνει με πολλούς τρόπους και κάθε φορά με ξεχωριστές παραμέτρους, εμείς όμως εδώ θα αναλύσουμε παρακάτω τρεις από τις μεθόδους αυτές. 

Παρακαλούθηση μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης 

Γρηγορότερα στοιχεία μπορούν να εξαχθούν αν παρακολουθήσει κάποιος ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είτε ως θεατής είτε ως τηλεθεατής. Με γρήγορο τρόπο μπορεί να παρακολουθήσει αρκετά εύκολα οποιοσδήποτε τον τρόπο που παίζει η κάθε ομάδα, τις κινήσεις των προπονητών, την φιλοσοφία και γενικά τις αμυντικές ή επιθετικές τάσεις των συλλόγων. Ειδικά δε, αν η παρακολούθηση ενός παιχνιδιού γίνει διά μέσου τηλεόρασης, τότε έχουμε την δυνατότητα να λάβουμε υπ 'όψιν μας και τα διάφορα σχόλια είτε του εκφωνητή είτε και οποιουδήποτε ειδικού που σχολιάζει το παιχνίδι. 

Διάφορα στατιστικά που συλλέγονται κατά την ώρα ενός ματς. 

Οι σημειώσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε να εξαχθούν οι σωστές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με το άθλημα και τους δύο αντιπάλους (διάρκεια κατοχής μπάλας, κερδισμένα φάουλ, κερδισμένα κόρνερ, λάθος πάσες, καλές πάσες, στατιστικά ποδοσφαίρου και άλλα πολλά). Τις εκάστοτε Αναλύσεις Αγώνωντις εποπτεύει τις πιο πολλές φορές στατιστική εφαρμογή για λογαριασμό της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής. Τα δεδομένα που βγαίνουν χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης άποψης τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο για κάθε αθλητή. 

Χρησιμοποίηση video για ανάλυση παιχνιδιού 

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία πιο καλής και πιο λεπτομερέστερης ανάλυσης ενός παιχνιδιού αποτελεί η βιντεο-ανάλυση και η οποία συνιστά όχι άδικα ένα από τα κυριότερα "κλειδιά" για τον κάθε προπονητή. Με αυτήν την εξέλιξη της τεχνολογικής επιστήμης σημαντικά αποτελέσματα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν διά μέσου της στατιστικής και τεχνικής ανάλυσης με αυτήν την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατάλληλων εφαρμογών. Έτσι η άποψη που κατέχει ένας προπονητής για κάθε αθλητή ξεχωριστά έχει τη δυνατότητα να είναι καλύτερη και βασισμένη σε περισσότερα στοιχεία. Μπορούν μέσω της βιντεο-ανάλυσης να διακριθούν πολύ ευκολότερα από κάποιον κόουτς οι αδυναμίες της ομάδας του, να επισημανθούν τα δυνατά στοιχεία, αλλά και να εξαχθούν πιο σαφή συμπεράσματα για την αγωνιστική ταυτότητα και διάθεση του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. 

Κύριο στοιχείο εκτός της ανάλυσης που έχει τη δυνατότητα να κάνει ο κάθε προπονητής για την ποδοσφαιρική ομάδα του είναι και η δυνατότητα πιο καλής συλλογής δεδομένων και αποκοδικωποίησης του αντιπάλου και παικτών αυτής. 

Σίγουρα στο τέλος για κλείσιμο αφήσαμε την πιο καλή και πιο αποδοτικότερη ανάλυση από όλες που δεν είναι άλλη από αυτή του κάθε φίλου του ποδοσφαίρου από τον καναπέ του σπιτιού του που μπορεί να μην την διακρίνει η αντικειμενικότητα σε κάθε περίπτωση όμως έχει την δικιά της αξία. 

No comments:

Post a Comment